Een Hart voor Collette

Momenteel zijn wij bezig met het oprichten van een VZW.
Voorlopig kan u giften storten op de revalidatierekening van Collette BE07 9731 8697 0766.
Meer info binnenkort.


Waarom steunen?


Momenteel zijn wij bezig met het opstarten van een VZW waarmee wij de revalidatie van Collette verder willen bekostigen. Onze statuten worden door onze boekhouder en notaris uitgewerkt. Los van de revalidatie van Collette, willen wij de website verder uitbreiden en een infobrochure over Cerebrale Parese creëren. En stiekem hopen wij dat wij ook andere kinderen/mensen in een gelijkaardige situatie kunnen helpen met de opbrengsten van de VZW. Voorlopig kan u giften storten op de revalidatierekening van Collette BE07 9731 8697 0766. Wij houden jullie op de hoogte!

■ Doelstelling 1 : bekostigen van materieel, revalidatie, therapie voor Collette
■ Doelstelling 2 : bekostigen ontwikkeling informatiepunt website - brochure
■ Doelstelling 3 : andere kinderen - mensen met Cerebrale Parese helpen

Prikkels maken vooruitgang


Een boodschap die wij vaak te horen krijgen van dokters en therapeuten is ons dochtertje zoveel mogelijk prikkels te geven. Daarom willen wij dan ook alles wat mogelijk is uit proberen. Hoe meer zij geprikkeld wordt, hoe meer kans op progressie. Wij trachten dan ook alles te voorzien om haar een maximaal aan kansen te geven.

Kostenplaatje Collette


Gezien veel gespecialiseerde therapieën in België nog niet erkend werden, worden deze niet terugbetaald door de mutualiteiten. Zo worden TRAINM, ABM en Dolfijntherapie nog niet terugbetaald. Wij kunnen alvast uit ervaring spreken dat TRAINM super efficiënt is en een grote/positieve impact heeft op de ontwikkeling en vooruitgang van Collette. Mede dankzij de sessies in de staprobot, heeft zij enormn veel zelfvertrouwen gekregen en kan Collette nu zelfstandig stappen! In de toekomst staat ABM nog op het programma en wij hopen via crowdfunding ook aan het nodige budget te geraken voor het financieren van Dolfijntherapie. Daarenboven is er door het hoog aantal kinébeurten een hoog aandeel zelf te bekostigen. Hier komen nog de kosten bij met betrekking tot de sondevoeding. Ook aangepast speelgoed, materiaal voor therapie, medicatie,... behoren tot de kosten.

■ TRAINM stapsessies : +/- 90 euro per sessie (wekelijks)
■ TRAINM arm/handsessie : +/- 70 euro per sessie (wekelijks)
■ Kinesist : +/- 15 euro per sessie (6 keer per week)
■ ABM : +/- 1200 euro voor een 4-daagse therapie met 2 sessies van 45min per dag
■ Dolfijntherapie : +/- 15000 euro voor twee weken intensieve therapie
■ Detectie-apparatuur epilepsie : +/- 1500 euro voor camera en sensoren (matje)
■ Detectie-apparatuur epilepsie : +/- 1500 euro voor nightwatch (armbandje)

Giften


U kan Collette steunen door rechtstreeks een gift te storten op naam van Collette op de revalidatierekening van Collette BE07 9731 8697 0766. U kan dit vrijblijvend doen of gekoppeld aan één van de vele initiatieven door dit in de mededeling te vermelden. Giften zijn doorlopend welkom, ook wanneer er geen initiatief of actie loopt.

Bedrijven


U kan met uw bedrijf Collette steunen door contact op te nemen met collette@cerebrale-parese.be. Dit kan zowel een geldelijke steun zijn als een sponsoring van producten. De producten kunnen gebruikt worden tijdens één van de evenementen of verkocht worden ten voordele van Collette. Uiteraard zullen wij, indien wenselijk, uw bedrijf en/of sponsoring vermelden op onze website.

Trooper


U kan uw aankopen bestellen via de webshops op Trooper. Van elke aankoop die jij doet, gaat er een percentje naar Collette. Op die manier steun je Collette zonder ook maar €1 extra uit te geven. U vindt alle grote webshops zoals Bol.com, Coolblue, Collishop, enz. terug op Trooper.

Crowdfunding


U kan zelf crowdfundings op poten zetten tvv Collette haar revalidatie. De meest gekende website die u hierbij kan helpen is https://www.gofundme.com/.

Evenementen


U kan zelf een evenement organiseren waarvan de opbrengst naar Collette haar revalidatie gaat. Dit kan een fuif, festival, receptie, kinderfeestje, drink, etc. zijn.

Sportprestatie


U kan een (sport)prestatie laten sponsoren waarbij de opbrengst naar Collette haar revalidatie gaat. U kan een sportprestatie doen ter ere van Collette.

Verkoop


U kan producten verkopen ten voordele van Collette. De opbrengsten gaan naar Collette haar revalidatie. U kan eveneens een bepaald deel van de winst op een bepaald product schenken aan Collette.