Over Cerebrale-Parese.be

Over Welovecollette.be

Een project - website in opbouw.
Door de Papa van Collette (3), een kind met Cerebrale Parese.

Er worden zoveel mooie initiatieven genomen door onze vrienden en collega's om Collette haar revalidatie mee te ondersteunen en gespecialiseerde revalidatie (TRAINM - robotica) in de toekomst te blijven garanderen... Wij willen ons steentje op een bepaalde manier bijdragen aan alle ouders van kinderen met Cerebrale Parese en mensen die zelf gediagnosticeerd werden met Cerebrale Parese. Wij voelden ons bij de diagnose aan ons lot overgelaten, onvoldoende ondersteund en geïnformeerd. Wij willen met onze website Cerebrale-Parese.be een zo ruim mogelijke bron van informatie creëren voor zij die dit nodig hebben. Voorlopig zal u een ondervinden dat de info beperkt is. Wij zijn volop bezig met de website verder op te bouwen.

Waar zijn alle kinderen met een handicap?


Cerebrale Parese (ook CP genoemd) is de meest voorkomende lichamelijke handicap bij kinderen. In België alleen al wordt tot 1 op de 500 kinderen gediagnosticeerd met Cerebrale Parese. Het globale cijfer ligt nog een stuk hoger, met 1 op de 250 kinderen. Bij ons dochtertje Collette (3 jaar) werd Cerebrale Parese vastgesteld 9 maanden na de geboorte. Door het verhaal, de revalidatie en evolutie van Collette te delen, willen wij hoop geven aan ouders van kinderen met Cerebrale Parese én aan mensen die zelf gediagnosticeerd werden met Cerebrale Parese. Wij willen de wereld tonen dat een handicap niet altijd geassocieerd hoeft te worden met 'een last' of beperking. Een handicap kan zelfs iets moois en bijzonder zijn. Iets dat u anders maakt dan anderen in een mooi opzicht. Kinderen/mensen met een handicap mogen gerust fier zijn op zichzelf en hun leven delen met de rest van de wereld!

Cerebrale Parese


Wij trachten op onze website een verzameling van alle informatie omtrent Cerebrale Parese te maken. Deze informatie vullen wij aan met onze persoonlijke ervaringen en bevindingen. Gezien mensen met Cerebrale Parese of ouders van kinderen met Cerebrale Parese deskundigen zijn op vlak van de aandoening, kunnen we veel leren uit elkaars verhalen en bevindingen. In België staat Cerebrale Parese te weinig 'in the spotlights' terwijl er wel veel terechte aandacht wordt besteed aan andere aandoeningen en ziektes. Wij hopen met Cerebrale-Parese.be een meerwaarde te zijn voor zij die geen weg vinden in de zoektocht naar geschikte revalidatie, therapie, financiële tegemoetkomingen e.d. Wij hopen Cerebrale Parese net dat ietsje meer 'in the spotlights' te zetten.

Collette


Via ons dochtertje Collette trachten wij duidelijk te maken dat een handicap geen 'last' hoeft te zijn. Een handicap kan iets moois en bijzonder zijn, iets dat we allemaal moeten koesteren. Mensen met een handicap verdienen meer aandacht. Te vaak worden zij aan hun lot overgelaten. Dit begint bij kleine verwezenlijkingen, zoals helpen bij het oversteken of helpen om andere kleine obstakels van mensen met een handicap doorheen de dag te overwinnen. Hiervoor hoeft u geen zorgkundige te zijn! Bekijk een mindervalide niet als gehandicapt maar als iemand bijzonder en uniek. Net zoals wij ons dochtertje Collette als een pareltje bezien. Collette verrast ons iedere dag opnieuw. Wij zijn enorm fier op haar. Graag uiten wij onze fierheid op deze manier aan de buitenwereld.

VZW Collette


Momenteel zijn wij bezig met het opstarten van een VZW waarmee wij de revalidatie van Collette verder willen bekostigen. Eveneens willen wij de website verder uitbreiden en een infobrochure over Cerebrale Parese creëren. En stiekem hopen wij dat wij ook andere kinderen/mensen in een gelijkaardige situatie kunnen helpen met de opbrengsten van de VZW. Voorlopig kan u giften storten op de revalidatierekening van Collette BE07 9731 8697 0766. Meer info binnenkort.

Samen het project - de website verbeteren


Heeft u opmerkingen of wilt u graag iets toevoegen / veranderen aan onze website? Kent u of bent u zelf een bron van inspiratie voor anderen en wilt u dit graag delen? Of heeft u andere vragen, suggestief en/of voorstellen? Neem dan gerust contact met ons op via collette@cerebrale-parese.be . Wij trachten zo snel mogelijk te antwoorden.